Tápegység javítása

Tápegység javítása miatt keresett bennünket B.Erik három nappal ezelőtt. Mercedes Sprinterét alakította át olyan módon, hogy a platót az autó tudja emelni. Ehhez egy tápegységet, és egy munkahengert szerelt az autóra, mely három éven keresztül megfelelően működött, azonban nemrégiben meghibásodott.

Az állapotfelmérés

Tápegység javítása
Tápegység javítása és gyártása is gyakori nálunk, így van tapasztalatunk a témában

Erik telefonon keresett minket, a beszélgetés elején leszögezve, hogy mihamarabb szeretné megjavíttatni a tápegységet, azonban azzal tisztába volt, hogy ehhez be kell mérni azt. Több hidraulikával foglalkozó cégei is megkért, de aznapra senki nem tudta vállalni. Aznapi bemérésben mi sem tudtunk segíteni, azonban a hibajelenségek hallatán tudtuk, mivel van a probléma.

A tápegység javítása

A Sprinter a szomszédos kerületben parkolt, ahonnan Erik pár perc alatt eljuttatta nekünk a tápegységet. Tudtuk, hogy nagy valószínűséggel a tápegységre szerelt szivattyú adta meg magát, így hamar hozzáláttunk annak szétszereléséhez. Igazunk is lett. A szivattyú nagy mértékben meg volt kopva, belső része, alumínium háza pocsék állapotban volt.

A szivattyú cseréje

A szivattyúban rengeteg üzemóra volt, emiatt mutatkozott a természetes kopás. Ezen kívül egyéb, súlyos károsodás nem volt a szivattyún. Azonban a szivattyút így is cserélni kell, annak javítása nem szakszerű. Szerkezetéből következik, hogy kopás esetén a javítás nem időtálló, tehát nem érdemes azt elvégezni.

A szivattyú cserével megoldódott a tápegység javítása

Miután a szivattyút szétszedtük, és annak hibáját megállapítottuk, adattábla és gyári adatok híján be kellett béretezzük azt. Miután űrtartalmát meghatároztuk közöltük Erikkel a jó hírt. Tartunk polcon ilyen szivattyút, és az annak felszereléséhez szükséges tömítést. Így ha a tápegység javítását nem is tudtuk SOS kivitelezni. A problémát még aznap meg tudtuk oldani. 

A szivattyú cseréje megoldotta a tápegység javítását

Egy tápegység teljes körű állapotfelmérése sok időt vesz igénybe. Vannak helyzetek amikor akkora szükség van a munkagépre, hogy egyszerűen nincs idő a javításra. Ilyen esetekben a legfontosabb tényező a javítással kapcsolatban az idő. Erik esetében az autóra szükség volt a nyáron, napokra sem lehetett azt nélkülözni. A szivattyú cseréjével a probléma villámgyorsan megoldódott a tápegység kifogástalanul működik, és a szezon gond nélkül haladhat tovább.

×

Kapcsolatfelvétel Ügyfélszolgálat hívása Visszahívást kérek