Szekcionált vezérlőtömb javítás

Vezérlőtömb javítás miatt kereste meg cégünket egy útkarbantartással foglalkozó cég képviselője. Úgy döntöttek, hogy CASE forgókotrón teljes felújítást hajtanak végre. A gép szét- és összeszerelését,  és a hidraulikus rendszer állapotfelmérését márkaszervíz végezte. A szervíz azt állapította meg, hogy az öt szekciós monoblokk – vezérlőtömb – javíthatatlan, cserélni kell.

Gyári új tömbök 

Vezérlőtömbök esetén a gyári-új alkatrész ára igencsak magas, különösképpen  CASE  forgókotrók esetében. Ezzel ügyfelünk is szembesült, mikor megkapta a márkaszerviz ajánlatát az új vezérlőtömbre. Mikor belefogtak a gép felújításába nem számoltak ekkora költséggel. A CASE forgókotró javítására fordított büdzsé egyszerűen nem bírta el az új vezérlőtömb árát.

A javítás jó döntés

Ügyfelünk furcsállta, hogy miért kell ennyi pénzt kifizetni egy olyan szerkezet cseréjére ami alapvetően megbízhatóan működik. Az új vezérlőtömböt nem rendelte meg a márkaszerviztől ügyfelünk, helyette felkereste cégünket, hogy fel tudjuk-e mérni a tömb állapotát, ill. a javítását vállaljuk-e.

A vezérlőtömb

CASE forgókotró monoblokk

Természetesen vállaltuk az állapotfelmérést és javítást. Cégünk egyik fő profilja a vezérlőtömb javítás. A vezérlőtömb számít a hidraulikus rendszerek központjának, az elvégzendő folyamatokat e szerkezet határozza meg, irányítja. A szivattyú által termelt nyomást tolattyúinak segítségével a megfelelő irányba engedi. Mindezt 220 bar nyomás mellett. Ez a nyomásérték megköveteli hogy a fődarabjai  0,01- 0.015 mm. pontossággal  illeszkedjenek. Ellenkező esetben a gép üzemeltetése veszélyessé válhat!

Viszonylag kevesen foglalkoznak vezérlőtömbök javításával, ugyanis ez különösen nagy pontosságot, és kifejezetten tiszta munkakörülményeket kíván.
Bővebben honlapunkon: http://hidraulikajavitas.hu/vezerlotombok-utvaltok-javitasa/

Ajánlatunk

Miután műszaki munkatársunk elvégezte az állapotfelmérést azt állapította meg, hogy az öt szekcióból három egység tolattyúi nem illeszkednek megfelelően, és kis mennyiségű vasreszeléket is talált a tömbben.
Ajánlatunkat hat szekcióra vonatkozóan küldtük el ügyfelünknek. Ezt természetesen furcsállta, de még így is megfelelőnek érezte ajánlatunkat, az új tömbhöz képest, amit a márkaszerviztől kapott. Nem volt számára világos, hogy miért kell kifizetni a három megfelelően működő szekció felújítását is.

Szigorúan teljeskörű javítás

Ennek egyszerű a magyarázata. Fontos, hogy a jól működő egységek sincsenek hibátlan állapotban. Ezért ha az öt egységből három hibás és csak azon darabok felújítása történik meg, csak idő kérdése, hogy a javításon át nem eső szekciók, mikor produkálják a javítást igénylő hibákat. Ezen kívül, mivel a vezérlőtömbök összetett szerkezetek, furatai kapcsolódnak egymáshoz nemcsupán mechanikailag, de hidrosztatikailag is. A megbízható működés minden esetben, a szomszédos szekció megfelelő nyomástartásától is függ. 

A rendszerben lévő magas nyomáson keringő sprém folyamatos károsodásokat okoz a hidraulika rendszer minden elemében! Általában ennek nyomai fedezhetők fel akár egy szekcióban is minden bizonnyal a többiben is okozott – szabad szemmel nem látható- sérülést. A szennyeződésre a vezérlőtömbök  kifejezetten érzékenyek. Ezt ismertettük ügyfelünkkel, aki ezt megértette és a javítást megrendelte.

Sikeres javítás

Szerelőink 8 munkanap alatt elkészültek a CASE vezérlőtömbbel. Ezután a monoblokkot elszállították, és beszerelték a forgókotróba. Ügyfelünket két nap múlva telefonon kerestük, mert bélyegzőjét itt felejtette. Arra kért, hogy postázzuk azt el neki, majd szó esett a vezérlőtömbről is. Nagy örömmel mesélte, hogy markolójuk irányítása a javítás óta precízebbé vált, irányítása most már biztonságos. Továbbá érdeklődött, hogy el tudnánk-e vállalni céges autójának hidraulikus kormányművének javítását.

Cégünk másik üzletága (https://kormanymuszerviz.hu/) fő tevékenységének ez számít, így ügyfelünknek mostanra több ízben is tudtunk segíteni.

A termelés nem állhat meg!

×

Kapcsolatfelvétel Ügyfélszolgálat hívása Visszahívást kérek