Posted on

Kabrió tető mozgató munkahengerek

A kabrió tető motoros mozgatása rugók, zsanérok, zsinórok, hidraulikus munkahengerek mesteri összjátéka, ami egy balett-társulatnak is gyönyörűségére válnék.

Kabrió tető mozgató munkahengerek
Milyen Élettartamra van tervezve egy kabrió munkahenger?

Semmiképpen nem egy életre jó ha a kötelező szavatossági időt hibamentesen kibírja.
Tudnunk kell hogy ezek a munkahengerek nagyon pici (8-10mm) szár méreten működnek és maximálisan ki van használva az űrtartalma az átmérők teherbírása.

A kabrió tető mozgató munkahengerek működése:

A kabrió munkahengerek nyitott hidraulika körre tervezett kettős működésű mini hengerek.
A hozzá tervezett tápegység háttér térfogat függvényében nem változtat a szállítási mennyiségen. maximális nyomás határa 70 bár.

Kabrió tető mozgató munkahengerek

Milyen erőt bírnak ki a kabrió tető mozgató munkahengerek?

Gondoljuk csak el, hogy a tetőt kézzel is fel tudjuk húzni illetve le tudjuk engedni ha az erőkar végén dolgozunk.
A tető súlya, a csukló pontokon pihen és ha itt próbálnánk meg kézzel felhúzni vagy leengedni, akkor igen nagy erőkifejtésre lenne szükség.
Ezeken a pontokon dolgoznak a cabrio tető mozgató munkahengerei.

Kabrió tető mozgató munkahengerek

A kabrió tető mozgató munkahengerek meghibásodása

Legtöbbször a vezető szalagok hibásodnak meg a környezeti por által nem védett rendszer el koszolódásra miatt
A por az edzett Chrome szárat a legtöbbször nem, de minden esetben károsítja viszont a teflon vezető szalagot valamint a nyomástartó gyűrűket, a dugattyú tömítését, a henger házának felületét.
A végeredmény, a munkahenger olaj szivárgása ami kellemetlen helyzet, egy kabrió autónál, kb. az elfogadhatatlan kategória.

Kabrió tető mozgató munkahengerek
A kabrió tető mozgató munkahenger javítását miért csak cél szerszámok segítségével és kidolgozott javítás technológiával lehet megvalósítani?

A kabrió tető mozgató munkahengerek gyárilag úgy vannak megtervezve hogy azokat az Üzemeltetők meghibásodásuk esetén gyárira cseréljék. Ezért ezek a hengerek le peremezett, Szereléssel nem bontható Alkatrészeket tartalmaznak.
A végzárók forgácsolással távolíthatók el a bennük lévő Hidraulikus tömítő készletek, alkatrészek autó felszerelési szaküzletben nem beszerezhetők.
A fent megnevezett alkatrészek a javítás során egyedi gyártással készülnek.

Hogyan történik a kabrió tető mozgató munkahengerek javítása?

A Forgácsolással eltávolított részek egyedi technológiával magas precizitású lézer hegesztéssel kerülnek újra rögzítésre olyan módon, hogy amennyiben legközelebb javítani szükséges, az már a javítás összegének töredékébe kerüljön.
 
Kabrió tető mozgató munkahengerek

A kabrió tető mozgató munkahengerek árai:

munkahengereket bonyolultság és típustól függően 85 000 és 110 000 Ft ért javítjuk kettő év garanciát vállalunk rá.

Kabrió tető mozgató munkahengerek

Új munkahengereket nem forgalmazunk mert tudjuk a márkaszervizek árait.
Ezek olyan összegek amelyek idősebb típusoknál nevetség határát súrolják, De fiatalabb 10 év környéki pl. BMW tetőknél is darabonként 350 000 Ft-ot is elkérnek 1db gyári új munkahenger ért.

Kérjen ajánlatot kabrió tető mozgató munkahenger javításra.

Hidraulika javítás  

Posted on

Axiáldugattyús A4VG szivattyú javítás

A4VG szivattyú és egyéb, népszerű szivattyúk javítása számít cégünk fontos tevékanységének. Következő cikkünkben az axiáldugattyús szivattyúk javításának lépéseit, fontosabb tudnivalóit foglaljuk össze. Leggyakrabban előforduló gyártók: Bosch Rexroth (Brueninghaus),  Eaton Vickers, Kawasaki, Parker, Linde, Danfoss, Liebherr, és szintén dugattyús, igaz radiál a MOOG.

Axiáldugattyús A4VG szivattyú javítás részletei…

Posted on

Munkahenger gyártás

Munkahenger javítása miatt keresett minket B. Endre. Éppen egy szívességből vállalt munkát végzett, mikor forgókotróján a gémen lévő munkahenger megszorult. A gép hidraulikája tökéletesen működött, leszámítva a gém hengerét, mivel az egyszerűen nem mozdult. Endre szerencséjére a kanál a földön volt, így a helyzethez képest viszonylag könnyedén le tudta szereltetni a munkahenger még a helyszínen. Ekkor még eszébe se jutott a munkahenger gyártás.

Munkahenger gyártás részletei…
Posted on

Fogaskerék szivattyú ár

A fogaskerék szivattyú ár összetett kérdéskör. A fogaskerék szivattyúkról tudni kell, hogy javítani az esetek túlnyomó részében nem érdemes. A meghibásodás tünete  lehet az, hogy a szivattyú hangos, forró, gyenge, törött, vagy folyik. Ezeket tapasztalva általában mindenki arra gondol, hogy ennek oka a tömítések elhasználódása lehet. A valódi ok a fogaskerék szivattyúk kopásából adódik és a javíthatatlanság a felépítéséből ered. 

Fogaskerék szivattyú ár részletei…
Posted on

Bosch Rexroth hidraulika szivattyú

A Bosch Rexroth hidraulika szivattyú számít európában a legelterjedtebb márkának. Ennek oka, hogy remek szerkezetek, és nem hajlamosak a meghibásodásra. Néhány esetben viszont ezek az alkatrészek is képesek a meghibásodásra igaz, általában külső tényezők hatására. Ekkor jön a képbe cégünk, a Keraprogress.

Bosch Rexroth hidraulika szivattyú részletei…
Posted on

Bosch-Rexroth A4VG szivattyú

Az A4VG egy axiál dugattyús szivattyú zárt hidraulika körre tervezett. Változtatható térfogatú, és áramlásirányú, mely kifejezetten zökkenőmentesen zajlik. Nagy nyomású szelepekkel, nyomáshatárolókkal és túlnyomás csökkentő szeleppel gyártják. Nagy nyomáson, 400 bar üzemel , de akár 450 bar nyomáson is megbízhatóan szállít.

Bosch-Rexroth A4VG szivattyú részletei…
Posted on

A10 Bosch-Rexroth hidraulika szivattyú

A10VSO Boosch-rexroth hidraulika szivattyú

Mire van tervezve, miért jó választás az A10 Bosch-Rexroth hidraulika szivattyú?

Az A10 Bosch-Rexroth hidraulika szivattyú ismeretéhez fontos tudni, hogy variábilis, azaz változtatható térfogatú, axiál dugattyús típus, nyitott hidraulika körre tervezve. A tengely forgási sebesség és az aktuálisan beállított hengertérfogat függvényében proporcionálisan változtatható a szállítása. Alacsony üzemi zajszint, hosszú élettartam és a méretéhez képest nagy teljesítmény jellemzi. előnye továbbá, hogy nagyon széles tartományban szabályozható, nagyon rövid válaszidővel. A névleges nyomás 280 bar, a maximális nyomás pedig 350bar.

A10 Bosch-Rexroth hidraulika szivattyú részletei…
Posted on

Mikor érdemes munkahengert gyártani?

Viszonylag gyakran keresik meg cégünket munkahenger gyártás miatt. Egyik fő tevékenységünknek a munkahengerek javítása számít. Ugyan van rá példa, hogy a javítás költsége magasabb, mint egy új alkatrész ára, ezen esetek igen ritkák, ezért célszerű a javítást preferálni. Bővebben honlapunkon: https://hidraulikajavitas.hu/munkahengerek-javitasa-felujitasa/
A téma iránt érdeklődők számára meglepően korrekt cikk a Wikipédián: https://hu.wikipedia.org/wiki/Munkahenger

Mikor érdemes munkahengert gyártani? részletei…
Posted on

Szekcionált vezérlőtömb javítás

Vezérlőtömb javítás miatt kereste meg cégünket egy útkarbantartással foglalkozó cég képviselője. Úgy döntöttek, hogy CASE forgókotrón teljes felújítást hajtanak végre. A gép szét- és összeszerelését,  és a hidraulikus rendszer állapotfelmérését márkaszervíz végezte. A szervíz azt állapította meg, hogy az öt szekciós monoblokk – vezérlőtömb – javíthatatlan, cserélni kell.

Szekcionált vezérlőtömb javítás részletei…