Claas kombájn munkahenger javítása

Nem egészen egy hete hívott fel V. Gábor munkahengerének javítása kapcsán. A munkahenger szára sajnálatos módon a gépén található végnyomáshatároló szelep meghibásodása miatt elgörbült.  Ilyen eseteben egyértelmű, hogy a munkahenger javítása kerül előtérbe és nem annak cseréje. A javítás még a szár és henger csere után is kifizetődőbb, mint a gyári megvásárlása.

Fontosak a munkahenger részletei

A legtöbb esetben a telefonbeszélgetés alatt kiderül, hogy milyen adatokra van szükségünk a javítás nagyságrendi árának megállapításához.  A munkahengeren található típusszámot, illetve a munkagép márkáját leszámítva egyéb információt nem tudott mondani a munkahengerrel kapcsolatban. Sajnálatos módon a legtöbb esetben cikkszám alapján  nem lehet meghatározni. Nehezíti a helyzetet, hogy a gyártók sokszor egyedi cikkszámokkal dolgoznak, ezért nem publikus a munkahengerek mérete.

Online ügyintézés

Ezen okokból kifolyólag megkértem Gábort, hogy használja a kifejezetten e célból létrehozott webloldalunk adatbekérő felületét (https://hidraulikajavitas.hu/kerjen-ajanlatot-javitasra-vagy-uj-termekre/), melyet nyitóoldalunkról lehet elérni. Szükségünk van a munkahenger méreteire: szárának és hengerének átmérőjére, a munkahenger összetolt és kitolt hosszára (furatközép). Gábor ezeket röviddel a beszélgetés után el is küldte nekem, melyhez csatolt egy fényképet a munkahengerről is. Ettől kezdve Gáborral már csak e-mailben tartottuk a kapcsolatot, mely nagy mértékben megkönnyítette a nagyságrendi árajánlat elkészítését.

A munkahenger

Teljeskörű tájékoztatás a munkahenger javításáról

Ezek után a szükséges adatok ismeretében emailben megkapta nagyságrendi árajánlatunkat a munkahenger javításáról, annak folyamatairól és cserélendő alkatrészeiről. Ezek a következők voltak: szárcsere, szárvezetők cseréje, henger hónolás, dugattyúsortömítés-csere, tömítésgarnitúra cseréje, festés, terheléses működéspróba.

Futár szolgálat lehetősége

Gábor még aznap válaszolt, hogy megrendeli a felújítást, valamint megkérdezte, mi is a következő lépés. Válaszüzenet: amennyiben módjában áll, személyesen is eljuttathatja munkahengerét irodánkba, de ha kéri, futárszolgálatunk  elhozza Veszprém megyei telephelyéről a javítandó munkahengert. Csatolva küldtem neki adatkérőnket, melyhez a futár küldéséhez szükséges elérhetőségek, időpont választása szerepelt. Gábor ezt fél óra múlva kitöltve visszaküldte. másnap már el is lett szállítva a becsomagolt munkahenger, ill. következő napon bekerült központunkba.

Elkészült munkahenger = Ügyfélelégedettség

Három nap múlva örömmel értesítettem Gábort, hogy munkálatainkkal végeztünk. Tájékoztattam az elvégzett munkafolyamatokról, cserélt alkatrészekről, elszállítási lehetőségről. Gábor azonban úgy döntött, hogy személyesen veszi át munkahengerét Budapesten, Bajza utcai irodánkban (https://www.google.hu/maps/place/Keraprogress+Kft./@47.513578,19.0667683,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4741dd38a0581b6b:0x49ec1b2e91bbe187!8m2!3d47.513578!4d19.068957). Másnap reggel meg is érkezett, s miután átvette munkahengerét, elmesélte nekem, hogy ez volt az első munkagépe, mely közel áll hozzá és szemmel láthatóan örült annak, hogy továbbra is ki fog tartani mellette.

×

Kapcsolatfelvétel Ügyfélszolgálat hívása Visszahívást kérek