Munkahenger gyártás

Munkahenger javítása miatt keresett minket B. Endre. Éppen egy szívességből vállalt munkát végzett, mikor forgókotróján a gémen lévő munkahenger megszorult. A gép hidraulikája tökéletesen működött, leszámítva a gém hengerét, mivel az egyszerűen nem mozdult. Endre szerencséjére a kanál a földön volt, így a helyzethez képest viszonylag könnyedén le tudta szereltetni a munkahenger még a helyszínen. Ekkor még eszébe se jutott a munkahenger gyártás.

munkahenger gyártási rajzaa
A gyártás rajza

A munkahenger meghibásodása

Telefonon keresett minket, és azt beszéltük, hogy elhozza irodánkba a hengert, szereljük szét, és derítsük ki, mi okozta a hibát. Tekintve, hogy a henger szárának látható része kifejezetten jó állapotban volt, a dugattyúra lehetett következtetni, mint hibaforrás. Gyanúnk be is igazolódott. A duggatyú egyszerűen elvált a szártól, és befúródott a hüvely falába, valamint a keletkezett fém sallang kárt tett a henger egészében.

Munkahenger javítása, mely ésszerűtlen

Szerencsére nem történik ilyen minden nap, de már nem egyszer találkoztunk hasonló mértékű kárral. Ez nagyon ritka, és rendkívül súlyos hibának számít. Endre azonban szerencsésnek mondható, ugyanis az olajszűrők gyakorlatilag minden fémdarabot megfogtak, így más hidraulikus elemnek nem esett baja. A henger károsodása azonban olyan nagy mértékű volt, hogy az javíthatatlanná vált, azt cserélni kellett.

Az ésszerű döntés a munkahenger gyártás

A kotró a távol keletről származik, annak munkahengerét nem lehet beszerezni. Ügyfelünknek a henger állapotfelmérése, majd a sikertelen beszerzési próbálkozások után vázoltuk a helyzetet, megoldásként a munkahenger gyártás lehetőségét megadva. Endre a tőlünk kapott fényképek láttán, és régebben saját bőrén tapasztalva azt, hogy milyen nehéz kotrójához alkatrészt beszerezni tudta, az egyetlen lehetőség az új munkahenger gyártás.

gyártás utáni munkahenger
Akár sorozatgyártás

A munkahenger gyártás ára

A henger gyártása mint mindig gördülékenyen történt. A méreteket rögzítettük, amelyek alapján elkészítjük a műszaki rajzot. Ezt elküldtük ügyfelünknek a gyártási idővel, és a pontos árral. A gyártás költsége körülbelül kétharmadába került, mint az Európában elérhető ismert gépgyártók hasonló méretű gyári alkatrészei. Tekintve, hogy Endre kotrójához gyakorlatilag nem lehet beszerezni munkahengert, ez igen kedvező volt számára. Természetesen elfogadta az ajánlatot, a gyártást megrendelte.

Kész munkahenger beépítés

munkahenger gyártás szem
Gyártás egyedi méretekkel

A munkahengert határidőn belül legyártottuk, és azt futárunk ki is szállított a szervízbe, ahol a kotrót a gyártás ideje alatt átvizsgálták. A szervízzel jó kapcsolatot ápolunk, így még aznap be is építették a hengert, mely hibátlanul teszi a dolgát.

×

Kapcsolatfelvétel Ügyfélszolgálat hívása Visszahívást kérek