Fogaskerék szivattyú építése

Hibajelenségek

András egy borászat képviseletében adta le ajánlatkérését a weboldalunkon keresztül.
A Fendt Farmer 309 C típusú traktoron a fogaskerék szivattyú (hidraulika szivattyú) elgyengült az utóbbi időben, különösen, amikor elérte az üzemi hőmérsékletet.

(A hidraulikajavitas.hu weboldalunkon zöld háttérrel elhelyeztünk egy ajánlatkérő dobozt. Meg kell adni a hibás alkatrészt, a hiba jelenséget, személyes adatokat, hogy el tudjuk Önt érni az ajánlattal. Gyorsítja az ügymenetet, ha az alkatrész plakettjéről és magáról az alkatrészről is feltölt egy-egy képet. Amint elküldi az ajánlatkérést, kollégánk monitorán munkaidőben azonnal megjelenik.)

Ügyfelünk több hete kereste már a megoldást. Csak gyári beszállítótól kapott árajánlatot, de sem az ár sem a szállítási határidő nem volt vonzó. A közel 800 ezer! Forintos ár és a 6-8 hetes szállítási határidő nem volt számára opció. Ilyen ár mellett úgy gondolta, hogy megpróbálkozik a javíttatással.

Javítás vagy csere?

Dugattyús hidraulika szivattyúk esetében sokszor kiváló ár/érték arányúak a javítások, de a fogaskerék szivattyúk esetében más a helyzet: szakszerűen nem javíthatók. Az ilyenkor bevált megoldást javasoltuk ügyfelünknek. Össze tudunk építeni megadott hidraulika paraméterekkel szimpla, iker, 3-as iker szivattyúkat is. Ahogy a képen is látszik, ez 3-as iker vagy 3 lépcsős hidraulika szivattyú, előtétcsapágyas, erősített kivitel, speciális fenéklappal.

Az új és a régi 3 tagos fogaskerék szivattyúk

Épített hidraulika szivattyú

Az összeépítés néhány napot vesz igénybe, de nagyon fontos ccm, nyomás, egyéb paraméterek figyelembe vétele. Ezek az adatok megtalálhatók a szivattyú plakettjén/adattábláján, ha van rajta ilyen. Most nem volt ilyen szerencsénk, a traktor eredeti katalógusát kellet elővadásznunk (ügyfelünknek nem volt már meg a gépkönyv), ebben találtuk csak meg az adatokat. Ha nem találtunk volna eredeti katalógust, akkor maradt volna a térfogat lemérés, azaz köbölés és a méretadatok levétele a szivattyúról. Ha már itt tartunk, megemlítem, hogy hasonló szivattyúkkal szerelték az akkori Kramer traktorokat is.

Az ügy tanulságai

Ha a hidraulika szivattyúval van probléma érdemes olyan céghez fordulnunk, aki mind a javítással, mind pedig az új forgalmazásával foglalkozik. Ebben az esetben a legésszerűbb megoldás a gyári értékekkel teljesen azonos teljesítményű, épített hidraulika szivattyú volt. (300eFt alatt volt a bruttó ára.) Vannak viszont olyan esetek is, amikor új szivattyú az adott típusban nem elérhető, viszont a javítás szakmailag teljes értékű és kedvezőbb árú is egyben. Mind javításainkra, mind új termékeinkre 1 év garanciát adunk. A garancia feltétele, hogy hidraulikus szakember építse be a szivattyút és megfelelő üzemi körülmények között (pl. olaj és szűrőcsere) működtessék.

×

Kapcsolatfelvétel Ügyfélszolgálat hívása Visszahívást kérek